Om je vingers bij af te likken
De herfst nadert in rap tempo en de kalebassen en pompoenen schieten als paddenstoelen uit de grond. Hoewel pompoenen er hartstikke leuk uitzien, zijn sommigen ook heel lekker om te eten. Ook in een taart kan pompoen ontzettend lekker zijn. Een keer proberen? Maak dan deze heerlijke pompoencheesecake.
Wat heb je nodig voor voor 12 personen?
Voor de bodem:
- 150 gram Maria biscuits
- 30 gram bruine suiker
- snuf kaneel
- 110 gram gesmolten boter
Voor de vulling:
- 225 gram roomkaas op kamertemperatuur
- 425 gram pompoenpuree
- 3 eieren
- 1 eierdooier
- 60 gram zure room
- 300 gram suiker
- snuf kaneel
- snufje nootmuskaat
- snufje kruidnagel
- 30 gram bloem
- scheut vanille-extract
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een springvorm met de doorsnede van 22 centimeter met bakpapier.
- Doe de Maria biscuits in een keukenmachine tot deze tot fijne kruimels zijn vermalen.
- Doe de kruimels vervolgens in een kom en voeg de bruine suiker, kaneel en gesmolten boter toe. Roer tot een geheel.
- Doe de kruimels in de springvorm en verdeel dit over de bodem en de zijkanten. Druk dit goed aan.
- Doe vervolgens de roomkaas in een andere kom en klop dit met een handmixer glad.
- Voeg daarna de pompoenpuree, eieren, eierdooier, zure room, suiker, kruiden en vanille-extract toe. Klop net zo lang tot alles goed is vermengd.
- Schenk het pompoenmengsel in de springvorm en doe deze daarna voor een 60 minuten in de oven.
- Laat de pompoencheesecake vervolgens afkoelen en zet deze daarna minstens vier uur in de oven.
Geniet ervan!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Food Network | Beeld: Unsplash