Dit pompoenbrood is perfect voor de gure dagen!
Wil je weleens anders dan het standaard volkorenbroodje? Dat kan! Dit pompoenbrood bevat alles wat je nodig hebt en het is supersmaakvol. Daarbij hoef je er niet eens veel voor te doen. Het heeft een cake-achtige structuur, waardoor het ook nog eens aanvoelt als een ware traktatie.
Dit broodje past perfect de regenachtige herfstdagen.
Wat heb je nodig? (voor 1 brood)
- 425 gram pompoenpuree
- 295 gram bloem
- 120 milliliter plantaardige olie
- 3 grote eieren
- 345 gram suiker
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel bakingsoda
- halve theelepel zeezout
- 2 theelepels kaneel
- mespuntje nootmuskaat
- mespuntje gemberpoeder
- snufje kruidnagelpoeder
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de pompoen, olie, eieren en 330 gram suiker samen tot het een glad beslag is. Voeg dan de bakpoeder, bakingsoda, zout, 1 theelepel kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en gember toe.
- Zeef de bloem door het beslag en schep het er goed door. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
- Roer de overgebleven suiker en kaneel door elkaar en doe dit bovenop het brood.
- Bak het brood in 65 tot 75 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de cake minimaal 10 minuten afkoelen alvorens ‘m aan te snijden.
Eet smakelijk!
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Smittenkitchen | Beeld: Unsplash