Sanne
45 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels pompoentaartkruiden
  • 1 theelepel zout
  • 280 gram pompoenpuree
  • 1 ei
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Olie, om te frituren
  • 150 gram suiker
  • 3 eetlepels pompoentaartkruiden

Het pumpkin spice-seizoen is weer in volle gang

Van het bekende Starbucks-drankje Pumpkin Spice Latte tot een pompoencheesecake: in de herfst is pompoen hét ingrediënt. Deze keer hebben we een lekkere snack met pompoen voor je klaarstaan. Deze pompoen-donutballetjes zijn een perfecte combinatie van een donut met pompoensmaak. Een suikerlaagje aan de (knapperige) buitenkant maakt het helemaal af. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pompoen-donutballetjes:

  • Maak je eigen pompoentaartkruiden: meng 2 eetlepels kaneel, 1 eetlepel gember, 1 eetlepel nootmuskaat en 1/2 eetlepel kruidnagel. Gebruik 2 theelepels in het deeg en 3 eetlepels in het topping-mengsel.
  • Meng in een grote kom bloem, suiker, bakpoeder, pompoentaartkruiden en zout.
  • Pak een aparte kom en meng hierin pompoenpuree, ei en boter.
  • Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en roer samen met een (rubberen) spatel tot een glad geheel. Zet opzij.
  • Verhit de olie in een (frituur)pan tot 160 ºC.
  • Maak balletjes van het donutdeeg. Vet je handen in met olie, zodat het niet blijft kleven.
  • Meng het suiker en de pompoentaartkruiden door elkaar in een apart bakje. Zet opzij.
  • Bak de balletjes in ongeveer 4-5 minuten goudbruin. Frituur de balletjes niet allemaal tegelijk, maar (afhankelijk van hoe groot de pan is) per 3 à 4.
  • Laat de donutballetjes uitlekken op keukenpapier en rol ze dan meteen in de kom met de pompoentaartkruiden-suikermix. Zorg ervoor dat er rondom een suikerlaag ontstaat.
  • Genieten maar!

Lees ook: Oei: zoveel calorieën zitten er in een Pumpkin Spice Latte

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty