Ingrediënten
  • 55 gram roomkaas
  • 60 gram zure room
  • 30 gram ranch-kruidenmix
  • 340 gram diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 310 gram pizzadeeg
  • 115 gram pesto
  • 2 eetlepels ongezouten roomboter, gesmolten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 55 gram Parmezaanse kaas
  • Marinara saus of saus naar keuze, om te dippen
Sara Bergsma
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 55 gram roomkaas
  • 60 gram zure room
  • 30 gram ranch-kruidenmix
  • 340 gram diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 310 gram pizzadeeg
  • 115 gram pesto
  • 2 eetlepels ongezouten roomboter, gesmolten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 55 gram Parmezaanse kaas
  • Marinara saus of saus naar keuze, om te dippen

Dit brood valt in de smaak bij jong en oud!

Een feestelijke tafelsetting is niet compleet zonder een verrukkelijk plukbrood. Dit brood, bestaande uit knapperig deeg, spinazie en smeuïge pesto, zal een heerlijke geur door de kamer verspreiden en je gasten omver blazen. Tegelijkertijd vergt de creatie helemaal niet veel voorbereiding. Win-win, dus!

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Draai een bakplaat op de kop en leg er een vel bakpapier bovenop. Zet opzij.
  • Neem een middelgrote kom en meng hierin de roomkaas, zure room en de ranch-kruidenmix. Roer goed door elkaar. Voeg de spinazie toe en meng deze erdoorheen. Zet ook opzij.
  • Rol het blik met pizzadeeg uit op een stuk bakpapier op een plat oppervlak. Gebruik een pizzasnijder of mes om vanaf een onderste hoek naar het midden van de bovenkant te snijden. Herhaal aan de andere kant, zodat je één volledige driehoek en twee helften van een driehoek aan beide zijden hebt.
  • Verplaats beide zij-driehoekstukken naar de voorbereide bakplaat. Druk de middelste naad samen, zodat er nog een driehoek ontstaat.
  • Verspreid het spinaziedipmengsel over één kant van de driehoek.
  • Verspreid de pesto over de andere kant van de driehoek.
  • Leg de overgebleven deegdriehoek bovenop de vulling. Rek het deeg uit om de andere driehoek volledig te bedekken.
  • Gebruik een pizzasnijder of mes om horizontale plakjes te maken, ongeveer tweeënhalve centimeter uit elkaar. Je laat hierbij de ‘stam’ van de boom intact.
  • Trek de repen naar buiten en draai ze.
  • Meng in een kleine kom de gesmolten boter en knoflook en bestrijk hiermee het brood.
  • Bestrooi het vervolgens met Italiaanse kruiden en geraspte Parmezaanse kaas.
  • Bak het plukbrood gedurende 12 tot 15 minuten, totdat het goudbruin is en de kaas gesmolten is.
  • Serveer met marinara saus of een andere saus naar keuze.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Krokante smashed potatoes uit de oven met feta dip

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock