Ingrediënten
  • 250 gram broodbloem wit
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel gist
  • 150 milliliter warm water
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 verse basilicum plant
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 20 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout naar smaak
  • Een handje vol pijnboompitten
  • 30 gram mozzarella, geraspt
  • 30 gram jong belegen strooikaas, geraspt
Maayke
20 + 120 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram broodbloem wit
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel gist
  • 150 milliliter warm water
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 verse basilicum plant
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 20 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout naar smaak
  • Een handje vol pijnboompitten
  • 30 gram mozzarella, geraspt
  • 30 gram jong belegen strooikaas, geraspt

Een heerlijk bijgerecht met veel – heel veel – kaas

Op de borrelplank of bij warme gerechten zoals pasta missen we soms een kleiner bijgerecht. Een stukje stokbrood is natuurlijk al lekker, maar nadat je dit plukbrood met pesto en mozzarella hebt geprobeerd wil je waarschijnlijk niets anders meer. Het kost je iets meer tijd dan een stokbroodje snijden, maar geloof ons, het is het allemaal waard!

Lekker voor bij de borrel in het weekend!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het plukbrood:

  • Begin met het maken van het deeg: doe in een kom het broodbloemen en maak een klein kuiltje.
  • Voeg in het kuiltje de gist, schenk het water erbij en breng op smaak met een theelepel olijfolie en het zout. Vouw de ingrediënten goed door elkaar.
  • Strooi wat bloem op het aanrecht en kneed het deeg gedurende 7 à 8 minuten met de handen.
  • Maak een stuk keukenpapier nat met een drup olijfolie en vet hier de kom opnieuw mee in.
  • Leg het deeg in de kom, dek af met vershoudfolie en laat ± 1 uur rijzen.
  • Maak ondertussen de pesto: pluk alle basilicumblaadjes van de plant en doe deze in een blender. Voeg de olijfolie, Parmezaanse kaas, zout en pijnboompitten toe en blend tot een egale substantie. Voeg eventueel meer olijfolie toe indien de pesto te droog is.
  • Haal het deeg na een uur uit de kom en kneed het opnieuw ongeveer 1 minuut lang.
  • Trek kleine stukken deeg eraf en kneed hier kleine balletjes van (±18 stuks).
  • Haal elk deegbolletje door de pesto en plaats het in een ronde ovenschaal of taartvorm.
  • Optioneel: schenk de overgebleven pesto over de deegballen heen. Dek de schaal of taartvorm af met vershoudfolie en laat opnieuw een uur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  • Bestrooi het plukbrood met de mozzarella en strooikaas en zet in de oven voor 20 – 25 minuten.
  • Enjoy!

Lees ook: Recept: simpele rijstpudding met Licor 43

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Videostill YouTube Cookist