Rowan Hattu
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram kant-en-klare tomatensaus
  • 300 gram geraspte mozzarrella
  • Circa 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels roomkaas
  • Alles wat je erin wil dopen
  • Optioneel: gedroogde Italiaanse kruiden

Net als de andere fonduesoorten, maar dan met een Italiaans tintje

Er zijn veel varianten op de ouderwets lekkere fondue. Zo hebben we natuurlijk de welbekende kaasfondue, de chocoladefondue, het ‘gewone’ fonduen en ga zo maar door. Genoeg keus dus. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als pizzafonduen? En nee, daar bedoelen we niet pizzaretten mee – iets wat overigens ook steeds populairder wordt. Wij leggen je uit hoe jij het beste kunt pizzafonduen.

Pizzafonduen

Natuurlijk snappen we allemaal dat we niet zomaar met een hele pizza kunnen fonduen. Maar hoe zit het dan wel? Het is eigenlijk heel erg makkelijk. Het lijkt eigenlijk heel erg op het ‘normale’ kaasfonduen, maar dan ruil je de kaas om in mozzarella en Parmezaanse kaas. Voeg hier wat tomatensaus aan toe en you’re good to go. Zie jij het nog niet helemaal voor je? Geen zorgen. Om het je allemaal stap voor stap uit te leggen hebben we het voor je op een rijtje gezet. Handig toch?

Zo maak jij je pizzafondue klaar

  • Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Deel de mozzarella door de helft en houdt daar een helft van apart.
  • Pak dan een ronde ovenschaal en vet deze in met boter of olijfolie.
  • Doe dan de mozzarella en de Parmezaanse kaas in de ronde ovenschaal en meng dit goed door elkaar.
  • Als dit goed gemengd is met elkaar voeg je daar de tomatensaus aan toe.
  • Strooi dan de overgebleven helft mozzarella over het geheel heen.
  • Schuif de ovenschaal dan vervolgens voor een half uur in de oven.
  • Zie je dat de kazen mooi zijn gesmolten en aan het pruttelen zijn, dan is het tijd om de schaal uit de oven te halen.
  • In de tussentijd maak je een mooie schaal met etenswaren die je graag in de fondue wil dippen.
  • Wil je het lekkerste resultaat, zet dan de ovenschaal meteen uit de oven op tafel en aanvallen maar!
  • Enjoy!

Ook lekker: Snel en gezond recept: Chinese noodles

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Favor Flav | Beeld: Videostill