Verrukkelijke pizzadip; past overal bij!
Komt er binnenkort visite langs? Dan vraag je je misschien af wat je nu weer op tafel moet zetten. Want ja, dat bakje nootjes en die blokjes kaas gaan ook wel eens vervelen. Daarom hebben wij vandaag een verrukkelijk recept voor je. Dit ga je meteen willen maken!
Ook zo klaar met de tomatensalsa bij de chips of het eeuwige stokbroodje met kruidenboter-verhaal? Dan hebben wij een topidee voor je! Dit recept voor pizzadip laat iedereen versteld staan. Je kunt de pizzadip overal bij eten: bij nacho’s, als dip en op een stokbroodje. Het smaakt overal heerlijk bij! Je hebt er bijna niets voor nodig en je bent zo klaar. Aan de slag!
Dit heb je nodig:
- 120 milliliter melk
- 170 gram roomkaas
- 170 gram mozzarella
- 170 gram parmezaanse kaas
- 500 milliliter gezeefde tomaten
- Italiaanse kruiden
- Salami of peperoni
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor 230 graden. Breng 120 ml melk aan de kook in een steelpannetje. Voeg de roomkaas toe en meng het geheel goed totdat de roomkaas geheel is gesmolten. Voeg de mozzarella toe en blijf roeren totdat ook dit is gesmolten. Voeg vervolgens de parmezaanse kaas toe en blijf wederom roeren totdat het is gesmolten. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en smeer de gezeefde tomaten er overheen. Strooi er wat geraspte kaas overheen en bedek het geheel met plakjes salami of peperoni. Doe de schaal tien tot vijftien minuten in de oven.
Serveer met nachochips of dit plukbrood; succes gegarandeerd. Wij hebben er nu al zin in!
Beeld: videostill