Maayke

Wij hadden niet gedacht dat dit ook kon met een wafelijzer!

Een keukenapparaat dat we het liefst in elke keuken terug zien: een wafelijzer. Met dit apparaat maak je ‘s ochtends de meest heerlijke warme wafels. Perfect om je dag mee te beginnen! Maar wil je tijdens de lunch wel eens een hartige wafel? Dan is het proberen van deze pizza wafel het zeker waard.

Pizza en wafels: kan het nóg beter?

Wat heb je nodig? (voor 4 wafels)

  • 450 gram pizzadeeg
  • 200 milliliter pizza- of tomatensaus
  • 150 gram mozzarella, geraspt
  • optioneel: plakjes salami en blaadjes verse basilicum

Zo maak je het:

  • Zet de wafelijzer aan. Zorg dat de pizzadeegplakken los van elkaar en goed ontdooit zijn.
  • Leg de vier plakken pizzadeeg in het ijzer, precies op de vorm van de wafel.
  • Smeer 1 eetlepel pizza- of tomatensaus op het deeg. Besprenkel met wat geraspte mozzarella en leg de plakjes salami en blaadjes verse basilicum op het deeg.
  • Leg vervolgens een gelijke plak pizzadeeg bovenop het pizzabeleg en doe de wafelijzer dicht.
  • Wacht tot de pizza wafels goudbruin van kleur zijn. Serveer met een marinaradip.

Lees ook: Heb je geen oven? Zó maak je pizza in een koekenpan

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: videostill Tasty