Desy

Iedereen zal het recept van deze pizza-ovenschotel willen hebben!

We snappen dat je af en toe enorm veel zin hebt in pizza. Helaas is dit niet heel erg gezond en zien we er dan ook vaak toch maar vanaf. Met deze pizza-ovenschotel is dit niet meer nodig; hij is koolhydraatarm en daarmee een stuk gezonder dan een gewone pizza! 

Dit heb je nodig (voor 6 porties):

  • 400 gram gepelde tomaten (blik)
  • 5 Italiaanse worstjes (bijvoorbeeld gekruide runderchipolata van de AH)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper
  • 250 gram champignons, plakjes
  • 350 gram mozzarella, in plakjes
  • 15 plakjes salami of chorizo

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met bakspray of boter.
  • Giet de tomaten uit blik af en spoel ze af met water. Laat ze uitlekken en drogen op keukenpapier.
  • Verhit twee eetlepels olijfolie in een braadpan en wurm het vlees uit de worsten. Bak het vlees in de hete olie op middelhoog vuur totdat het goudbruin en gaar is.
  • Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Halveer de plakjes salami.
  • Doe de gebakken worst in de ingevette ovenschool en leg hier de gedroogde tomaten bovenop. Breng op smaak met oregano, zout en peper.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan (of in de braadpan waarin je het vlees hebt gebakken) en bak hierin de champignons tot ze goudbruin beginnen te worden.
  • Leg de champignons op de tomaten in de ovenschaal en verdeel hierover de plakken mozzarella. Verdeel hier de salami overheen.
  • Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas goed is gesmolten. Serveer direct. Lekker met een beetje verse basilicum!

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Slank4U2 | Beeld: Glutenfree Homemaker