Ingrediënten
  • Taartdeeg voor hartige taart (bv. Koopmans)
  • 5 eieren
  • 120 milliliter (kook)room
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 75 gram mozzarella, geraspt
  • 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • Een snufje gedroogde oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Verse basilicum
Maayke
50 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • Taartdeeg voor hartige taart (bv. Koopmans)
  • 5 eieren
  • 120 milliliter (kook)room
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 75 gram mozzarella, geraspt
  • 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • Een snufje gedroogde oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Verse basilicum

Zo verwerk je een pizza Margherita in een zalige quiche!

In sommige gevallen kunnen gerechten uit twee verschillende keukens een heerlijk recept vormen. Zo is ook het geval bij dit gerecht waarbij een Italiaanse pizza wordt gecombineerd met een Franse quiche. De simpele, maar o-zo lekkere smaak van een pizza Margherita proef je direct terug in deze luchtige quiche. In 15 minuten ben je al klaar met de bereiding, nog even in de oven en smullen maar!

Wanneer ga jij deze lekkere pizza Margherita quiche maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de quiche:

  • Haal ± 5 bevroren taartdeegplakken van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes eerst 5 tot 10 minuten ontdooien. Leg de ongebruikte deegplakjes direct in een afgesloten plastic zakje terug in de vriezer. Hoeveel plakken je nodig hebt is afhankelijk van de taartvorm die je gebruikt.
  • Verwarm je oven voor op 200 °C.
  • Smeer de taartvorm in met wat olijfolie.
  • Verdeel de plakken taartdeeg op de bodem van de geoliede taartvorm, prik de bodem goed door met een vork.
  • Maak de vulling door de cherrytomaten in een kom te mengen met de olijfolie, gedroogde oregano en wat zout naar smaak. Zet de kom apart.
  • Klop in een grote kom de eieren los en voeg de (kook)room, Parmezaanse kaas en zout naar smaak toe.
  • Giet het eiermengsel over de taartbodem.
  • Strooi de geraspte mozzarella gelijkmatig over de bovenzijde.
  • Verdeel de cherrytomaten gelijkmatig over de quiche.
  • Zet de quiche in de oven voor ± 20 minuten tot deze goudbruin van kleur is.
  • Laat de quiche volledig afkoelen en garneer voor het serveren met wat verse basilicumblaadjes.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hieronder de volledige instructievideo:

Lees ook: Recept: romige spaghetti met drie kazen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Laura in the kitchen | Beeld: videostill