Hanna Mellema
Ingrediënten
  • Scheutje olijfolie
  • 200 gram pizzadeeg
  • Tomatensaus
  • Geraspte kaas
  • Toppings naar keuze

Ook zónder oven kun je een heerlijke pizza bereiden

Niet iedereen heeft een oven in huis. En als je al een oven in huis hebt, kan het natuurlijk ook gebeuren dat deze stuk gaat. Daarom vertellen wij je vandaag hoe je heel gemakkelijk een pizza bereid zonder oven! Het gaat net even anders dan in de oven, maar je pan pizza smaakt er zeker niet minder lekker om.

Pizzadeeg maken

Eerlijk is eerlijk: we snappen wel dat je niet altijd zin hebt om zelf een pizzadeeg in elkaar te flansen. Er zijn namelijk behoorlijk wat recepten in omloop op het wereldwijde web waarbij de kans tóch nog heel groot is dat het uiteindelijk niet zo uitpakt als je had verwacht. Daarom gebruiken we voor dit recept gewoon kant-en-klaar pizzadeeg uit de supermarkt. Wil je jouw panpizza toch liever maken met vers deeg? Dan kun je ons basisrecept voor pizzadeeg gebruiken. Let op: maak het deeg wel een dag voordat je de pizza daadwerkelijk gaat eten, zodat het genoeg tijd heeft om te rijzen.

Zo maak je een pan pizza:

  • Rol het pizzadeeg uit tot het de grootte van je koekenpan heeft. Het deeg moet dun zijn, maar niet zo dun dat het scheurt.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Leg het uitgerolde pizzadeeg in de pan, en zet het deksel erop. Bak het deeg ongeveer 3-4 minuten, of totdat de onderkant goudbruin begint te worden en de bovenkant begint te bubbelen.
  • Gebruik een spatel om het deeg voorzichtig om te draaien. Bak opnieuw 2-3 minuten, maar zonder deksel. Smeer een dunne laag tomatensaus op de gebakken bovenkant, en bestrooi met de geraspte kaas en je favoriete toppings.
  • Zet het vuur iets lager en plaats een deksel op de pan. Laat de pizza nog ongeveer 5-8 minuten bakken, totdat de kaas volledig gesmolten is en de bodem van het deeg krokant is.
  • Haal de pizza uit de pan en snijd in stukken.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Zo maak je zelf het ultieme pizzadeeg

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Bigger Bolder Baking | Beeld: Adobe Stock