Robby

Een gegarandeerde hit op elk feestje: Pizzataart!

Taart en pizza, afzonderlijk zijn ze al hemels. Maar stel je toch eens voor, een taart die bestaat uit verschillende lagen pizza!

Het water loopt ons al in de mond en wij zijn zeker niet de enigen! Pizzataart, het klinkt als een hoop werk maar dat is het absoluut niet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig het kost je ongeveer een half uur. Voor een klein bedrag heb je een onbetaalbaar resultaat waar iedereens mond van open zal vallen. Want een pizzataart ziet er niet alleen geweldig uit, het smaakt nog veel beter! Kijk snel op de volgende pagina voor het supermakkelijke recept en een handig filmpje met instructies.

Dit heb je nodig:

  • Twee porties pizzadeeg (dit kan je gewoon bij de supermarkt kopen!)
  • Tomatensaus
  • Geraspte kaas
  • Vlees naar keuze (bijvoorbeeld salami, bacon, of ham)

Zo maak je het:

  • Verwarm  je oven alvast voor op 180 graden.
  • Neem een zo hoog mogelijke bakvorm. Vul deze met bakpapier en laat het papier over de rand komen.
  • Rol je pizzadeeg uit in een laag die overal even dik is en haal er drie cirkels uit in de grootte van de bakvorm.
  • Bak deze cirkels op een ingevette bakplaat ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze een beetje hard zijn geworden. Laat ze afkoelen.
  • Rol de tweede portie pizzadeeg uit totdat deze overal even dik is. Haal er twee cirkels uit en bak deze weer op dezelfde wijze.
  • Snijd een lange strook uit voor de zijkanten van de bakvorm. Zorg dat het deeg net wat langer is dan dat je bakvorm hoog is.
  • Druk de lange strook deeg tegen de zijkant van je bakvorm aan en laat het overtollige deeg over de buitenkant hangen.
  • Plaats een afgekoelde deegcirkel in de bakvorm.
  • Leg hier tomatensaus, kaas en vlees op.
  • Herhaal dit proces met de volgende deegcirkels en vulling, net zolang tot je de bovenkant van de bakvorm hebt bereikt.
  • Vouw het overtollige deeg aan de buitenkant naar binnen op zodat het een mooie korst wordt.
  • Bak de pizzataart in 25 minuten bruin. Vijf minuten laten afkoelen en jouw pronkstuk  is klaar om te serveren!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Videostill YouTube