Deze pizza-cupcakes zien er niet alleen leuk uit, maar smaken ook heerlijk
Een nieuwe smaaksensatie, daar zijn we altijd wel voor in. Over nieuw voedsel wordt regelmatig nagedacht in de culinaire wereld, maar soms is het niets meer of minder dan twee soorten fantastisch eten met elkaar te combineren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de pizza-cupcake?
Kiezen tussen een cupcake als snack of een punt pizza is verleden tijd. Met deze pizza-cupcakes heb je het gewoon allebei. Het is smakelijk, makkelijk om te maken en -zeg nu zelf- ziet er ook nog eens superleuk uit. Aan de slag dus maar!
Dit heb je nodig:
- 225 gram bloem
- 2 theelepels baking powder
- 350 milliliter melk
- 2 eieren
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 2 theelepels zout
- 120 gram pizza-/tomatensaus
- 240 gram geraspte mozzarella
- 60 gram mini pepperoni
Dit moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een muffinbakblik met 12 vormpjes in. Geen zin om in te vetten? Voorzie de cups van het muffinbakblik dan met cakevormpjes.
- Meng in een grote kom de bloem, baking powder, kruiden en zout. Roer tot ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
- Breek daarna de eieren in de kom en voeg de melk toe. Roer opnieuw tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
- Vul daarna de muffinvormpjes met twee eetlepels beslag per vormpje. Voeg daarna een laagje mozzarella toe, daarna een laagje saus en daarna weer een laagje mozzarella. Op deze manier blijft de saus in het midden van de cupcake. Plaats als laatst een paar plakken peperoni op het cakeje. Doe dit met 12 cakejes. Voorzie daarna de 12 cups van nog twee eetlepels beslag per cakeje. Plaats daarna na wens mozzarella, saus en peperoni bovenop de de pizza cupcakes.
- Bak de cakes in 20 tot 25 minuten gaar.
- Serveer direct.
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Bigger Bolder Baking | Beeld: Videostill Gemma Stafford