Pizza in een kommetje van brood? Yes!
Oké, misschien hebben jullie ondertussen al een beetje door dat wij helemaal dol zijn op pizza en alle pizza-gerelateerde recepten die er maar bestaan (kijk bijvoorbeeld ook eens naar deze pizzarolletjes, deze pizzadip of deze pizzataart)
Ook vandaag kunnen we het niet laten; we hebben weer een pizzarecept voor je. Deze keer wel pizza met een twist! Vandaag delen we namelijk het recept van een ‘pizza bread bowl’ met je. Dit betekent letterlijk ‘pizza brood kom’ en bestaat uit een heel brood (dus een ongesneden brood) met daarin alle ingrediënten die je normaliter op een pizza zou doen. Is weer eens wat anders dan de eeuwige pizzabodem! Benieuwd hoe je hem maakt en wat je ervoor nodig hebt? Kijk dan gauw op de volgende pagina!
Dit heb je nodig:
- Een ongesneden brood
- 250 ml pastasaus (wij gebruikten ‘basilicum’ pastasaus)
- 225 gram mozzarella
- 150 gram salami
- 1/2 ui
- Verse basilicum
- 300 gram rundergehakt (gekruid)
- 1 rode peper
- 200 gram geraspte kaas
Zo doe je het:
Verhit de oven voor op 180 graden. Snijd de bovenkant van het brood eraf en hol de onderkant uit. Smeer 125 ml pastasaus op de bodem. Bedek de bodem daarna met de helft van de mozzarella, 2/3 van de salami, de uiten en de basilicum. Smeer hierover de rest van de pastasaus en bedek met de rest van de mozzarella, de helft van de geraspte kaas en plaats de ‘deksel’ op de broodkom. Wikkel de broodbol in aluminiumfolie en laat dit 30 minuten staan met een zwaar voorwerp (bijvoorbeeld een snijplank) er bovenop. Verwijder de folie en bedek de bovenkant van de broodbol met de resterende salami en geraspte kaas. Zet 30 minuten in de oven, snijd in stukken en serveer.
Beeld: videostill