Robby
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukjes
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 500 gram zuurkool
  • 1 tl cayennepeper

Deze zuurkoolstamppot is heerlijk pittig van smaak!

Zodra de R weer in de maand zit slaan wij altijd fanatiek aan het stampen! Want wat is er nu lekkerder dan een heerlijke Hollandse stamppot met deze koude temperaturen?

Boerenkool, andijvie, hutspot en… welke vergeten we nu? Zuurkool! Deze van oorsprong Oost-Europese kool krijgt zijn kenmerkende zure smaak door de conservering in melkzuur-bacteriën. Heerlijk op een hotdog maar nog lekkerder in een stamppotje! Nu kan je het op de gebruikelijke manier klaarmaken, maar wij hebben een heerlijke variant voor je gevonden met een klein beetje pit erin! Deze pittige zuurkool is heerlijk van smaak en helemaal niet moeilijk om te maken. Door de toevoeging van een paar ingrediënten zet je een compleet ander gerecht op tafel. Kijk snel op de volgende pagina voor het recept!


Pagina 1/2