De vlammen vliegen van deze vlamtosti af
Tosti’s zijn een van de lekkerste én makkelijkste lunches om zelf te maken. Twee plakken brood, wat lekker beleg ertussen, even in het tosti-ijzer en klaar! Geen wonder dat er inmiddels al tal van variaties zijn op de oude, vertrouwde ham-kaas tosti. Zo hebben we inmiddels de frikandel-speciaal-, de bitterballen– en de kapsalon tosti. Durf je het aan om er nog een schepje bovenop te doen? Dan moet je deze vlamtosti zeker eens proberen!
Voor deze lekkere vlamtosti heb je maar een paar ingrediënten voor nodig.
Zo maak je de vlamtosti:
- Snijd de ui in kleine blokjes.
- Verhit een koekenpan met een klontje boter en fruit hier de ui in.
- Bak het rundergehakt ± 5 minuten gaar en voeg 2 of 3 eetlepels sambal toe (afhankelijk hoe pittig je de tosti wilt hebben). Bak dit samen nog een paar minuten mee.
- Leg 1 plak brood klaar en beleg dit met 1 plak jonge kaas.
- Schep de gehaktmix hierop en leg op het gehakt vervolgens nog een plak jonge kaas.
- Leg het andere plak brood bovenop en stop de tosti voor een aantal minuten in het tosti-ijzer.
- Serveer de tosti met een saus naar keuze.
- Eet smakelijk!
Gek op tosti’s? Probeer ook: Het beste van beide werelden: een heerlijk fajita broodje met kip en brood
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Kookfans © | Beeld: videostill, YouTube