Marlieke
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram pasta
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel olie
  • 40 milliliter sesamolie
  • 30 milliliter sojasaus
  • Snufje zout
  • 30 milliliter honing
  • Handvol verse koriander
  • 35 gram geroosterde pinda's
  • Bosuitjes

Deze snelle pastasalade heeft een heerlijke Aziatische twist

Met pasta kun je veel meer dan de traditionele Italiaanse keuken doet vermoeden. Zo gaven we eerder al een Mexicaanse draai aan een van onze favoriete pastagerechten. Voor dit pittige recept geven we de snelle pastasalade een Thais tintje. In 20 minuutjes zet je deze smaakvolle maaltijd al op tafel.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Thaise pastasalade:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Snijd ondertussen de verse koriander, pinda’s en bosuitjes. Giet de pasta af en verplaats naar een mengkom.
  • Verwarm de olie en sesamolie in een pan op halfhoog vuur. Voeg de chilivlokken toe, roer door en laat 2 minuten koken om de smaak op te nemen.
  • Voeg dan de honing, sojasaus en het zout toe aan de pan. Roer door en giet vervolgens over de pasta. Zorg ervoor dat de saus goed verdeeld is.
  • Meng de koriander, pinda’s en bosuitjes door de pasta.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Griekse tortellini pastasalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Stay at Home Chef | Beeld: videostill The Stay at Home Chef