Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 middelgrote kipfilets
  • 15 gram roomboter
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 200 gram pasta, naar keuze
  • 1 theelepel knoflook, geperst
  • 1 eetlepel chilivlokken of 2 à 3 rode pepers, fijngesneden
  • 6 zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 160 milliliter slagroom
  • 80 milliliter kippenbouillon
  • 60 milliliter droge witte wijn
  • Parmezaanse kaas, om te serveren
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
Christel
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 middelgrote kipfilets
  • 15 gram roomboter
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 200 gram pasta, naar keuze
  • 1 theelepel knoflook, geperst
  • 1 eetlepel chilivlokken of 2 à 3 rode pepers, fijngesneden
  • 6 zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 160 milliliter slagroom
  • 80 milliliter kippenbouillon
  • 60 milliliter droge witte wijn
  • Parmezaanse kaas, om te serveren
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden

Je kunt de pasta zo pittig maken als je zelf wilt

Heb je zin in een lekkere maaltijd, dan is deze pittige pasta kip zeker een aanrader. Heerlijk smaakvol door de zongedroogde tomaten, slagroom en kippenbouillon. Om je vingers bij af te likken! 

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de olijfolie, gerookte paprikapoeder, cayennepeper, het zout en de peper in een kommetje en meng alle ingrediënten goed.
  • Smeer beide kipfilets in met dit mengsel en bak de kipfilets per kant zo’n 3 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Haal de kipfilet uit de pan, laat afkoelen en snijd in repen.
  • Smelt de boter in dezelfde pan en sauteer de ui. Bereid ondertussen de pasta volgens de verpakking.
  • Voeg de knoflook en chilivlokken of rode peper toe en bak 30 seconden mee.
  • Voeg de zongedroogde tomaten en tomatenpuree toe en meng alle ingrediënten.
  • Schenk de wijn in de pan en roer goed door.
  • Schenk vervolgens de kippenbouillon en de slagroom in de pan en roer tot een egaal mengsel.
  • Voeg de pasta en kip toe en meng door de saus.
  • Sprenkel als laatst wat parmezaanse kaas en verse peterselie over de pasta en klaar is Kees.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Goedgevulde Nutella-croissants

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Don’t Go Bacon My Heart | Beeld: Videostill