Naomi

Pittige kipdrumsticks zijn onze favoriet!

Wij zijn een groot voorstander van de cheatday. Zo af en toe mag er best een lekker kippetje in het frituurvet en met dit recept is dat extra lekker. Deze pittige kip is heel makkelijk aan te passen aan jouw persoonlijke smaak. Hou je van pittig? Laat de kip wat langer marineren. Liever wat milder? Een uurtje marineren is voor jouw kippetje genoeg!

Deze kip is mals, sappig en goddelijk!

Dit heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 8 kipdrumsticks
  • 4 eetlepels hete chillisaus
  • 5 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels polenta
  • een halve theelepel zout
  • 750 milliliter olie (om in te frituren)

Wat moet je doen?

  • Haal het vel van de kip en doe ze in een hersluitbare zak. Schenk de chillisaus over de kip en leg de kip minimaal 1 uur en maximaal 24 uur in de koelkast om te marineren. Onthoud: hoe langer de kip marineert, hoe pittiger het wordt.
  • Meng in een andere zak de bloem, polenta en het zout en voeg de kip hieraan toe. Schud en kneed de zak, zodat de hele kip bedekt is met het mengsel.
  • Verhit de olie in een pan en leg de kip hierin. Bak de kip in 25-30 minuten goudbruin en gaar in een pan zonder deksel. Keer de kip regelmatig om, zodat alle kanten gelijk bruinen.

Lees ook: Deze bitterballen hebben een hele verrassende inhoud.

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Allrecipes | Beeld: pxhere