Sabine

Binnen een paar minuten is het gemaakt!

Hoewel avocado en kip apart van elkaar prima smaken, is het nog lekkerder om de twee te combineren. In een salade bijvoorbeeld. Deze kipsalade met guacamole is heerlijk. Op een lekker stukje toast, of gewoon om uit een kommetje te lepelen.

Dit heb je nodig:

  • 2 grote, rijpe avocado’s, gepeld en ontpit
  • 1 grote eetlepel verse citroensap
  • 1 bosje koriander, gesneden
  • 2 rode uien, fijn gesneden
  • 2 tot 3 strengels selderij, fijn gesneden
  • 2 grote chilipepers, fijn gesneden
  • Snufje zout
  • 2 gekookte kippenborsten, zonder vel, in kleine blokjes gesneden

Zo maak je het:

  • Doe de avocado in een kom en prak het fijn met een vork. Voeg daarna de citroensap toe en roer de sap met de geprakte avocado.
  • Voeg de koriander, ui, chilipepers en zout toe. Roer dit goed door.
  • Voeg daarna de gesneden kippenblokjes toe en roer wederom goed.
  • Je kunt de kipsalade eten op een boterham, of je kunt het bij gesneden sla voegen.
  • Serveersuggestie: spuit wat pittige saus over de kipsalade voor een extra spicy bite.

Gek op avocado? Check deze recepten dan ook eens:

Bron: PopsugarBeeld: Videostill Tasty