Christel

Wat moet je doen?

Zo maak je de korst:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bekleed een bakvorm met een doorsnede van 22 of 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten in met wat boter.
  • Schil en rasp de aardappelen. Knijp zoveel mogelijk water uit de aardappelrasp en leg de rasp vervolgens op keukenpapier om de rasp zo droog mogelijk te krijgen.
  • Roer 1 ei, een snufje zout, en een snufje peper door de aardappelrasp.
  • Verdeel de rasp over de bodem en zijkanten van de bakvorm. Bak de korst in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Zo maak je de vulling:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak de spekjes in een pan gaar en snijd ondertussen de uien in fijne stukjes.
  • Voeg de uitjes toe aan het spek en bak dit een paar minuten mee.
  • Combineer de eieren, melk, slagroom, zout, peper, en tabasco in een grote kom.
  • Voeg daarna gesneden dille, peterselie, kaas en spek toe. Roer dit tot een geheel.
  • Schenk de vulling in de bakvorm.
  • Was de groene asperges en snijd de in drieën. Verdeel de groene asperges over de quiche.
  • Bak de quiche voor 50 á 60 minuten in de oven. Serveer de aspergequiche na 20 minuten. 

Gek op asperges? Probeer ook:

Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: videostill 


Pagina 2/2