Wat moet je doen?
Zo maak je de korst:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bekleed een bakvorm met een doorsnede van 22 of 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten in met wat boter.
- Schil en rasp de aardappelen. Knijp zoveel mogelijk water uit de aardappelrasp en leg de rasp vervolgens op keukenpapier om de rasp zo droog mogelijk te krijgen.
- Roer 1 ei, een snufje zout, en een snufje peper door de aardappelrasp.
- Verdeel de rasp over de bodem en zijkanten van de bakvorm. Bak de korst in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Zo maak je de vulling:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de spekjes in een pan gaar en snijd ondertussen de uien in fijne stukjes.
- Voeg de uitjes toe aan het spek en bak dit een paar minuten mee.
- Combineer de eieren, melk, slagroom, zout, peper, en tabasco in een grote kom.
- Voeg daarna gesneden dille, peterselie, kaas en spek toe. Roer dit tot een geheel.
- Schenk de vulling in de bakvorm.
- Was de groene asperges en snijd de in drieën. Verdeel de groene asperges over de quiche.
- Bak de quiche voor 50 á 60 minuten in de oven. Serveer de aspergequiche na 20 minuten.
Gek op asperges? Probeer ook:
- Romige aspergesoep zoals een chefkok die zou maken
- Dit is het beste aspergerecept óóit!
- Dit wist je nog niet over asperges
Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: videostill
Pagina 2/2