Ingrediënten
  • 500 gram rundergehakt
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 45 gram parmezaanse kaas (én nog wat extra als topping)
  • 2 theelepels oregano
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1 theelepel pikant paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde chilipepers
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 ei
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 blikken gepelde tomaten (400 gram per stuk)
  • 1 paprika
  • 200 milliliter water
Roos
25 + 60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram rundergehakt
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 45 gram parmezaanse kaas (én nog wat extra als topping)
  • 2 theelepels oregano
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1 theelepel pikant paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde chilipepers
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 ei
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 blikken gepelde tomaten (400 gram per stuk)
  • 1 paprika
  • 200 milliliter water

Serveer je spaghetti met lekker veel saus

Spaghetti met gehakt in tomatensaus is nu eenmaal niet zo’n heel spannend gerecht. Ondanks dat het lekker, makkelijk en toegankelijk is, kan het soms wel wat extra’s gebruiken. Hoe? Van je gehakt draai je balletjes en met een flinke scheut chilipepers geef je het een spicy touch. Even lekker laten pruttelen en hoppa, een nieuw lievelingsgerecht is geboren. Wedden dat je nog een keer opschept!

Houd je niet van pittig? Laat de chilipepers achterwege.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de pittige gehaktballetjes in tomatensaus:

  • Snipper 1 ui, pers 2 tenen knoflook en hak de paprika in kleine stukjes. Bak dit in een ruime pan met olijfolie op laag vuur aan.
  • Snijd de tomaten uit blik in kleine stukjes. Voeg dit samen met het vocht uit de blikken, 200 milliliter water en een theelepel oregano toe in de pan. Breng dit aan de kook en zet vervolgens op laag vuur.
  • Voeg het gehakt, ei, paneermeel, mosterd, parmezaanse kaas, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel oregano, 1 theelepel basilicum, gedroogde chilipepers en peper en zout naar smaak bij elkaar in een grote kom.
  • Snipper 1 ui en hak 2 tenen knoflook fijn. Let op: dit moeten kleine stukjes zijn! Voeg dit vervolgens toe aan het mengsel.
  • Kneed het gehaktmengsel door elkaar en rol kleine balletjes. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe aan de saus. Laat de saus ± 60 minuten lang pruttelen op laag vuur. Proef de saus en voeg eventueel peper, zout of een schepje suiker toe naar smaak.
  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer de spaghetti met een flinke hoeveelheid saus en gehaktballetjes. Top ‘m af met wat parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Lees ook: Is je saus veel te zout geworden? Zo los je dat op

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans