Ingrediënten
  • 1 voorgebakken stokbrood, in plakken gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gram garnalen
  • 5 eetlepel boter
  • Snufje zout en peper
  • 110 gram roomkaas
  • 225 gram zure room (light)
  • 225 gram kaas, geraspt
  • 390 gram artisjokharten, afgegoten en in stukken gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Tabasco naar smaak
Christel
35 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 1 voorgebakken stokbrood, in plakken gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gram garnalen
  • 5 eetlepel boter
  • Snufje zout en peper
  • 110 gram roomkaas
  • 225 gram zure room (light)
  • 225 gram kaas, geraspt
  • 390 gram artisjokharten, afgegoten en in stukken gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Tabasco naar smaak

Ideaal voor de borrel!

Voor lekkere smeerseltjes en dipsauzen gaan we graag naar de markt om de romigste, meest verse sauzen in de wacht te slepen. Maar het is minstens zo lekker om je eigen warme dipsaus te maken. Deze pittige garnalendipsaus met toast is daar het perfecte voorbeeld van!

Ook nog eens makkelijk om te maken. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de pittige garnalendipsaus?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smeer de plakken stokbrood aan beide kanten in met olijfolie en leg op de bakplaat.
  • Bak het stokbrood in 6 tot 8 minuten goudbruin en zet apart. Zet daarna de grill van je oven aan.
  • Smelt 1 eetlepel boter in een grote, ovenbestendige koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen toe en breng op smaak met zout en peper. Bak de garnalen gaar in zo’n 2 minuten per kant.
  • Schep de garnalen uit de pan en laat de garnalen afkoelen. Snijd ze daarna in kleine stukjes en zet apart.
  • Smelt 3 eetlepels boter in dezelfde pan die je net gebruikte en voeg de roomkaas en zure room toe. Roer tot alles goed is vermengd en gesmolten.
  • Voeg 175 gram kaas toe en laat volledig in de saus smelten. Voeg de artisjok, garnalen en knoflook toe als de kaas volledig is gesmolten. Breng de saus op smaak met tabasco en roer goed door.
  • Haal de pan na zo’n 2 minuten van het vuur en verdeel de overgebleven kaas over het garnalenmengsel.
  • Zet de pan in de oven en grill de kaas in 3 minuten goudbruin. Heb je geen ovenbestendige koekenpan? Schep het garnalenmengsel over in een ovenschaal voordat je de overgebleven kaas erover verdeelt.
  • Serveer de pittige garnalendipsaus met de toast, geniet ervan!

Ook lekker: Pittige tonijnkoekjes 

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Natasha Kitchen | Beeld: videostill