Dit pittige kipgerecht van de afhaalchinees maak je makkelijk zelf
In de zuidwestelijke provincie in China vinden we Szechuan, de plek waar het gerecht Szechuan kip vandaan komt. Dit gerecht staat bekend om de pittige smaak door de gedroogde chilipepers en Szechuan peperkorrels die erin verwerkt worden. Ben jij een durfal die niet terugdeinst voor een beetje pittigheid in een gerecht? Dan is dit het perfecte Chinese gerecht voor jou!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Maak de kopmarinade: mix in een klein kommetje de sojasaus, rijstwijnazijn, maïzena, 1 eetlepel van de verse gember en de helft van de lente-ui in kleine plakjes. Meng door elkaar.
- Snijd de kipfilet of kippendij in blokjes en giet de marinade over de kip. Mix de ingrediënten goed door elkaar. Laat ± 30 minuten intrekken.
- Zet een diepe pan op hoog vuur en verwarm hier de plantaardige olie in.
- Pak met een tang een voor een de kipstukjes en leg ze in de pan. Bak de kip gedurende 5 minuten tot ze goudbruin van kleur zijn. Haal uit de pan en zet aan de kant.
- Verhit een wokpan op middelhoog vuur met de wokolie.
- Voeg de Szechuan peperkorrels en de gehalveerde chilipepers toe. Bak 1 minuut.
- Doe de geperste knoflooktenen en 1 eetlepel verse gember erbij en roer goed door.
- Leg de gefrituurde kip in de wokpan en bak enkele minuten op hoog vuur.
- Voeg de suiker, het zout en de overgebleven lente-ui toe en roerbak goed door.
- Serveer de Szechuan kip met witte rijst.
- Eet smakelijk!
Bekijk hieronder de video met volledige instructie:
Lees ook: Pittige garnalen in chilisaus
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!