Maayke

Zo krijgt je gerecht nét wat meer pit!

Broccoli is zo’n groente die altijd kan. Maar om nu telkens weer op dezelfde manier je broccoliroosjes te koken en misschien te serveren met een kaassausje wordt ook wel een beetje saai. Daarom is dit recept voor pittige broccoli hét recept voor wat extra variatie in de keuken. 

Dit recept met knoflook en Spaanse pepers gaan wij zeker vaker maken!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 500 gram broccoli, gesneden
  • 1 knoflookteentje
  • een Spaanse peper
  • 1 eetlepel vloeibare bakboter

Zo maak je het:

  • Snijd de bovenkant van de Spaanse peper eraf en vervolgens in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd nu het vruchtvlees van de peper in kleine blokjes.
  • Kook de broccoliroosjes kort (3 tot 5 minuten) in een pan met kokend water.
  • Verhit een (wok)pan met de vloeibare boter en pers hier het teentje knoflook boven uit.
  • Haal de broccoliroosjes uit de pan met kokend water en voeg toe aan de (wok)pan.
  • Roerbak de broccoli ongeveer 5 minuten. Voeg de laatste halve minuut de Spaanse peper toe.
  • Serveer de pittige broccoli met knoflook en peper op 4 borden. Enjoy!

Lees ook: Je hebt er maar 1 pan voor nodig: pittige sperziebonen-schotel! Wij duiken de keuken alvast in!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Blue Band | Beeld: pxhere