Heerlijk voor bij de nasi!
Heb je binnenkort een lekker bordje nasi of saté op de planning staan? Dan mag een lekkere pindasaus natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe maak je dat nu eigenlijk makkelijk zelf? Met dit geheime ingrediënt natuurlijk!
Dit heb je nodig:
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels sojasaus
- 125 milliliter kokosmelk
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 125 gram pindakaas
Zo maak je het:
- Pel de ui en snipper deze fijn. Verwarm olie in een koekenpan en fruit hierin de ui glazig en lichtbruin.
- Draai het vuur laag en voeg vervolgens de sojasaus, de kokosmelk en de chilisaus toe. Roer alles goed door elkaar en voeg dan de pindakaas toe. Blijf ondertussen goed roeren.
- Meng het geheel goed door elkaar totdat er een glad mengsel ontstaat. Laat nog even goed doorwarmen en serveer dan met saté, nasi of bami!
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: archief | Beeld: Videostill Youtube Cooking With Plants