Haal die pot Calvé maar tevoorschijn
Zoals het een echte Nederlander betaamt, eten we maar al te graag brood. Met kaas, worst of hagelslag: we vinden het allemaal even lekker. Maar ons favoriete beleg aller tijden is toch wel pindakaas. En dan smeren we natuurlijk niet zo’n bescheiden beetje, maar een royale laag. Stiekem snoepen we dan ook altijd een lepeltje rechtstreeks uit de pot, wanneer niemand kijkt. Toen we dit recept tegenkwamen voor pindakaaskip, maakte ons hart dan ook een sprongetje. Kip met pindakaas: kan deze dag nóg beter? Wij denken van niet. Aan de slag dus!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je het:
- Snijd de kip in kleine blokjes.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar.
- Meng in een grote kom de pindakaas, sojasaus, citroensap, honing, kokosmelk, gember en knoflook.
- Zet een grote pan op het vuur en verhit hierin de olie. Voeg de kip toe en bak in 5 à 6 minuten gaar. Breng de kip op smaak met zout en peper en komijnzaad. Giet het pindakaasmengsel bij de kip en strooi ook de sesamzaadjes erover. Roer goed door en laat 4 tot 5 minuten koken, totdat de saus iets is ingedikt.
- Serveer de pindakaaskip met de rijst en wat fijngesneden kruiden. Geniet ervan!
Lees ook: Recept: currykip
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: The Cooking Foodie | Beeld: Videostill