Bovendien maak je deze perziktaart in een handomdraai
Voor oma’s zelfgebakken appeltaart zijn wij altijd te porren. Alleen al bij het idee gaan we watertanden, maar wist je dat een perziktaart minstens zo lekker is? Bovendien is het helemaal niet moeilijk om te maken. Zelfs iemand met twee linker handen weet deze taart zo in elkaar te flansen!
Wat heb je nodig 8 porties?
- 10 perziken
- 135 gram lichtbruine suiker
- 20 gram basterdsuiker
- 50 gram havermout
- 70 gram bloem
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 x 2 eetlepels kaneel
- 1 pakje bladerdeeg (roomboter)
- boter om in te vetten
- sap en rasp van een halve citroen
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de perziken voor zo’n vijf minuten. Laat de perziken afkoelen en het is daarna heel makkelijk om de schil van de perzik af te halen. Snijd de perzik in acht parten
- Doe de boem, havermout, suiker, kaneel, en vanillesuiker in een kom en roer dit even door.
- Voeg de stukken perzik en de sap en rasp van de citroen toe en mix dit tot een geheel. Niet zo’n fan van een citroensmaak? Laat de rasp dan achterwege.
- Bekleed een taartvorm (doorsnede 22 of 24 centimeter) met bakpapier en vet de zijkanten met wat boter in.
- Leg 6 á 7 plakken bladerdeeg op elkaar en rol dit uit tot een rond deeg. Leg deze in je taartvorm en let erop dat je ook de zijkanten ermee bekleed.
- Schep het perzikmengsel in de taartvorm.
- Snijd uit de rest van het bladerdeeg repen die je over de taart heen legt.
- Kluts een ei en besmeer de bladerdeegrepen hiermee in.
- Mix de basterdsuiker met de kaneel en besprenkel dit over de bladerdeeg.
- Doe de perziktaart voor 50 minuten in de oven.
- De taart is zowel koud als warm lekker. Wordt de taart warm geserveerd? Dan is-ie extra lekker met een bolletje vanille-ijs!
Lees ook:
- Een appeltaartje ín een appel? Het kan en het is overheerlijk!
- Deze knoedels bevatten maar een paar ingrediënten en smaken als appeltaart!
- Om je ogen uit te kijken: van deze feestelijke, enórme sandwichtaart wordt iedereen dolblij!
Bron: Gretchen’s bakery | Beeld: videostill