Maayke

Kinderlijk eenvoudig deze heerlijke aardappeltortilla!

Eenvoudiger kan bijna niet. Deze aardappeltortilla is perfect als lunch, maar zou ook prima bij het avondeten geserveerd kunnen worden met bijvoorbeeld een lekkere salade erbij. Dit Spaanse gerecht is een echte hit bij onze zuiderburen. Hoog tijd dat wij deze Spaanse lekkernij ook maar eens in onze Nederlandse keuken introduceren.

Vraag je je wel eens af wat je moet eten als je eens geen zin hebt in brood of yoghurt? Dan is dit recept misschien wel iets voor jou!

Dit heb je nodig:

  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • ham
  • kaas

Zo doe je het:

  • Spoel de aardappelen af en kook ze in een pan met ruim water ongeveer 20 min. Laat de aardappelen afkoelen en schil ze dan. Maal de aardappelen fijn met een aardappelstamper.
  • Voeg 1 ei, een beetje zout en peper toe. Roer dit goed door en voeg dan het bloem toe. Kneed het mengsel nu tot een deeg.
  • Doe de helft van het deeg in een pan en doe daar ham en kaas bovenop.
  • Doe de andere helft van het deeg erbovenop en bak de tortilla aan beide kanten ongeveer 15 minuten.
  • Buen apetito!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron:  YouTube | Beeld: Videostill