Ingrediënten
  • 20 TUC crackers
  • 1 ei
  • 3 eetlepels ongezouten roomboter, gesmolten
  • 4 roodbruine aardappelen, geschild en gekookt
  • 1 eetlepel ongezouten roomboter
  • 290 gram zure room
  • 120 milliliter melk
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 200 gram geraspte cheddarkaas
  • 11 spekreepjes
  • 75 gram bosui, fijn gehakt
Sara Bergsma
50 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 20 TUC crackers
  • 1 ei
  • 3 eetlepels ongezouten roomboter, gesmolten
  • 4 roodbruine aardappelen, geschild en gekookt
  • 1 eetlepel ongezouten roomboter
  • 290 gram zure room
  • 120 milliliter melk
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 200 gram geraspte cheddarkaas
  • 11 spekreepjes
  • 75 gram bosui, fijn gehakt

Heer-lijk!

Zin in comfort food tijdens een chique diner? Ontdek de heerlijke, rijke smaak van deze taart van aardappelpuree! Met een knapperige korst, romige lagen aardappelpuree en een genereuze topping van smeltende cheddar en knapperige bacon, is deze taart een feest voor de zintuigen.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de crackers in een keukenmachine en mix tot ze een fijne, zanderige textuur hebben. Verplaats dit vervolgens naar een kleine mengkom.
  • Voeg ei en gesmolten boter toe aan de verkruimelde crackers. Roer totdat de kruimels een korrelige, natte zandtextuur hebben.
  • Plaats het crackermengsel op de bodem van een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter om de korst te maken.
    Gebruik een maatbeker om het oppervlak goed glad te strijken. Zodra het oppervlak glad is, prik je met een vork in de bodem en zijkanten van de korst.
  • Bak gedurende 10 minuten. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
  • Stamp de gekookte aardappelen in een grote kom fijn. Voeg, zodra ze goed gestampt zijn, boter, 60 gram zure room, melk, zout en peper toe en meng het geheel met een grote lepel of spatel.
  • Verspreid de helft van de gestampte aardappelen over de afgekoelde korst.
  • Bedek de gestampte aardappelen met een laag cheddarkaas, zorg ervoor dat je wat bewaart voor de bovenkant.
  • Verspreid de andere helft van de gestampte aardappelen over de laag kaas. Strooi spekreepjes en de overgebleven kaas eroverheen.
  • Bak gedurende 20 minuten.
  • Serveer met zure room en lente-uitjes.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: vegetarische Wellington met paddenstoelen en jus

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock