Naomi

Deze combinatie van kruidnoten en sinaasappel is magisch!

In alle supermarkten zijn momenteel tig soorten kruidnoten te vinden. Geen probleem wat ons betreft! Kruidnoten an sich zijn al heerlijk, maar als je ze verwerkt in een taart is het een hemels hapje. Deze sinaasappel-kruidnotentaart is overheerlijk! 

Je zal er geen spijt van krijgen, want deze combinatie is werkelijk magisch!

Wat heb je nodig? (Voor 8-12 stukken)

Voor de bodem

  • 200 gram kruidnoten
  • 100 gram boter

Voor het roommengsel

  • 300 gram slagroom
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 300 gram roomkaas
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram kruidnoten, grof gehakt

Voor de toplaag

  • 200 gram sinaasappelsap
  • 30 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine

Ter decoratie

  • 150 gram slagroom
  • 15 gram suiker
  • Een handje kruidnoten

Wat moet je doen?

  • Voor de bodem: Bekleed om te beginnen de springvorm met bakpapier. Het is raadzaam om ook de randen van een strook bakpapier te voorzien. Zo komt de taart later makkelijk uit de vorm.
  • Vermaal de kruidnoten tot gruis in een keukenmachine. Er kan hiervoor ook een grote plastic zak gebruikt worden. Stop hier dan de kruidnoten in en sla ze fijn met een deegroller.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en giet dit bij de gemalen kruidnoten. Roer dit goed door elkaar en giet het mengsel in de springvorm. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel en zet het 15 minuten in de koelkast.
  • Voor het roommengsel: Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water, zodat ze zacht worden. Klop de slagroom met de basterdsuiker tot het ongeveer net zo dik is als yoghurt.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en knijp vervolgens het sap eruit. Verwarm het sap en de rasp op laag vuur totdat je belletjes ziet. Knijp de gelatine uit en doe dit bij het sap. Zorg dat de pan niet meer op het vuur staat. Roer dit alles goed door zodat de gelatine oplost.
  • Klop de roomkaas los met een mixer en voeg hier het sinaasappel-gelatinemengsel aan toe. Spatel hier ook de slagroom voorzichtig door en voeg tot slot de gehakte kruidnoten toe.
  • Giet de vulling in de springvorm en zet de taart een half uur in de vriezer of twee uur in de koelkast om op te stijven.
  • Voor de topping: Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht worden en verwarm het sinaasappelsap met de suiker op laag vuur. Voeg hier van het vuur de gelatineblaadjes aan toe en laat het even afkoelen tot het kamertemperatuur bereikt heeft.
  • Giet het mengsel op de taart en zet de taart minimaal twee uur in de vriezer of een hele nacht in de koelkast.
  • Decoratie: Klop de slagroom met de suiker stijf en spuit mooie toefjes op de taart. Leg in het midden wat kruidnootjes en klaar!

Eet smakelijk!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: EditieNL | Beeld: Naomi Vos