In deze penne-ovenschotel komen Italiaanse en Hollandse keuken samen
Wanneer je zin hebt in een lekkere pasta, komt het niet zo snel in je op om dit te combineren met de oerhollandse groente boerenkool. Laat staan een flinke portie bloemkool. Maar het is een hémelse combinatie. Toegegeven: deze penne-ovenschotel is even wat werk, maar dat is het waard!
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de pasta volgens de verpakking en giet daarna af.
- Maak ondertussen een bechamelsaus. Smelt de boter in een klein pannetje en voeg hier daarna bloem aantoe. Laat dit even op zacht vuur staan en schenk daarna beetje bij beetje de melk toe. Roer na het schenken van een scheutje melk het geheel goed door. Voeg daarna wat van de kruiden naar smaak toe.
- Snijd de harde stukken van de boerenkoolbladeren en snijd de boerenkool daarna fijn. Snijd ook de bloemkool in kleine roosjes.
- Breng water aan de kook en blancheer de bloemkoolroosjes twee minuten. Giet daarna af.
- Doe de macaroni, bloemkool en boerenkool in een pan en schep om zodat alle ingrediënten goed zijn vermengd. Schep het mengsel daarna in een ovenschaal en giet daarna de bechamelsaus over de pasta. Verdeel daarna de geraspte kaas over de pasta.
- Zet de schaal daarna 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Geniet ervan!
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Beeld: Pexels