Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 stengel selderij, gesneden
  • Zout
  • Peper
  • 240 milliliter wodka
  • 800 gram gepelde tomaten uit blik
  • 240 milliliter passata of tomatenpuree
  • 120 millilter room
  • 450 gram penne
  • Klein handje basilicum
  • Verse parmezaanse kaas om te serveren
Sabine
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 stengel selderij, gesneden
  • Zout
  • Peper
  • 240 milliliter wodka
  • 800 gram gepelde tomaten uit blik
  • 240 milliliter passata of tomatenpuree
  • 120 millilter room
  • 450 gram penne
  • Klein handje basilicum
  • Verse parmezaanse kaas om te serveren

Drank kan de smaak van je pasta totaal veranderen

Wijn bij of door het eten is helemaal niet zo gek meer. Een heerlijke chardonnay drinken bij die ene lasagne of de risotto afblussen met een goede witte wijn, het is heerlijk. Maar ook wodka kan de smaak van je pasta ten goede komen. Sta je wel open voor koken met wodka? Maak dan eens deze penne alla vodka

Deze pasta schijnt zó goed te zijn dat mannen spontaan op een knie gaan als je dit voor ze maakt.

Huwelijksaanzoek

Grappig weetje: tijdens een aflevering van Oprah werd aan de kijker getoond hoe je deze pasta bereidt. Veel vrouwen maakten de pasta voor hun liefje en kregen kort daarna een huwelijksaanzoek! De pasta kreeg daarna de bijnaam ‘You Won’t be Single For Long’-pasta.

Zo maak je het:

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm olie in een koekenpan en doe hier de ui, selderij, knoflook, zout en peper in. Fruit dit 3 minuutjes aan.
  • Schenk de vodka in de pan en laat dit opstaan tot de vodka is gehalveerd.
  • Voeg de tomaten en passata toe en laat het 20 minuutjes op middelhoog vuur koken.
  • Voeg als laatste de room en basilicum toe en laat het nog een paar minuutjes op zacht vuur staan.
  • Voeg eventueel wat water toe aan de saus als de saus dik is. Meng de saus daarna met de pasta.
  • Verdeel de pasta over vier borden en sprenkel Parmezaanse kaas over de pasta.

Lees ook: Pasta met een Hollandse twist: penne-ovenschotel met boerenkool én bloemkool

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Rachael Ray Show | Beeld: Pexels