Deze overheerlijke pastasalade kost weinig moeite, maar heeft een heerlijk resultaat
Wij op de redactie van Kookfans zijn dol op pastasalade! Je kunt er prima wat restjes groente voor gebruiken en het smaakt ook een dag later nog lekker. Wij maken altijd extra veel zodat we er de volgende dag nog mee kunnen lunchen. Daarvoor is dit recept ook uiterst geschikt voor, want juist als het een nachtje in de koelkast heeft gestaan komen de smaken ultiem samen. Maar wees gerust, ook als je hem pas hebt gemaakt smaakt hij overheerlijk.
Wij maken deze salade erg vaak.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel
Zo maak je het:
- Breng een grote pan met water aan de kook en kook de penne hierin al dente. Volg de instructies op de verpakking op. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Doe de afgegoten penne in een kom en zet dit weg in de koelkast.
- Verhit een grillpan op middelhoog tot hoog vuur. Bestrooi de kip met peper en zout naar smaak. Je kunt eventueel de kip vooraf nog even bestrijken met olijfolie, maar dit hoeft niet bij iedere grillpan. Wacht tot de pan goed heet is en leg dan de kip erin.
- Grill de kip zo’n vier minuten per kant, totdat-ie gaar is. Afhankelijk van hoe dik de kipfilet is, kan dit wat langer duren. Snijd erin met een mesje om te checken of het vlees gaar is.
- Doe ondertussen de ijsbergsla in een grote kom of schaal. Snijd de paprika, tomaten en komkommer in stukjes en doe dit bij de sla.
- Snijd de mozzarella in stukken en doe ook dit in de kom.
- Als de kip gaar is, snijd je dit in stukjes en voeg je het bij de groente. Doe ook de afgekoelde pasta in de kom en meng alles.
- Giet de verse pestosaus bij je pastasalade en meng alles. Breng alles eventueel op smaak met zout en peper.
- Zet in de koelkast om af te koelen.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Snelle wraps met krokante kip en honing-mosterd
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Eigen recept Kookfans | Beeld: Eigen beeld Kookfans