Desy

Iedereen zal het heerlijk vinden!

Als er iets is waarvan we niet de juiste hoeveelheid van kunnen schatten, dan is het pasta wel. Op de een of andere manier kunnen we nooit zo goed inschatten hoeveel pasta we nodig hebben voor een bepaald aantal personen. Het resultaat? Een pan vol met pasta die absoluut niet leeg gaat. Weggooien hoeft echter niet meer, want je kunt er ook een lekkere frittata van maken!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram gekookte spaghetti (of andere pasta)
  • pastasaus (heb je die ook over? Gebruik die dan!)
  • 2 eieren, opgeklopt
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een klein beetje boter

 

Zo maak je het:

  • Meng de gekookte pasta met een beetje van de pastasaus. Je hebt slechts zoveel pastasaus nodig dat het de pasta bedekt.
  • Voeg dan de eieren en de kaas toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Verhit olie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur en doe het mengsel in de pan. Druk het mengsel goed aan met een houten lepel om een platte dikke pannenkoek te maken.
  • Bak de frittata aan beide kanten vijf minuten tot hij goudbruin is. Snijd de frittata in punten en serveer direct.

Bron: The Guardian | Beeld: Pexels