Deze pasta gaan we vaker maken!
We zijn dol op pasta. Niet alleen omdat je eindeloos kunt variëren met dit gerecht, maar ook omdat je het zo snel op tafel kunt zetten. Onlangs maakten we deze vegetarische pasta met spekjes in een romige prei-boursinsaus. Het was zo’n groot succes dat we het de volgende dag weer maakten! Waar wacht je nog op?
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Kook de pasta al dente en giet af. Vang het pastawater wel op.
- Smelt de roomboter in een grote pan op een middelhoog vuur en bak de vegetarische spekjes hierin. (Gebruik je gewone spekjes? Dan is het niet nodig om deze in roomboter te bakken).
- Voeg de rode peper en de sjalotjes toe. Bak de sjalot glazig en voeg dan de knoflook toe. Bak nog 1 minuutje mee.
- Doe de prei in de pan en bak tot de prei is geslonken. Roer regelmatig door.
- Voeg de artisjok toe en bak 2 minuten mee.
- Doe vervolgens de courgette in de pan en bak zacht.
- Roer de roomkaas en de geraspte kaas door de groentes en voeg zo’n 100 milliliter van het pastawater toe. Roer tot alles goed met elkaar is vermengd. Voeg eventueel wat meer pastawater toe om de saus te verdunnen.
- Breng de saus op smaak met wat zout en peper en roer de pasta door de saus.
- Verdeel de pasta over de borden en serveer met wat cashewnoten en rucola.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Gevuld spinazie-fetabrood
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Beeld: Kookfans
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.