Ingrediënten
  • 450 gram ongekookte pasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram Italiaanse worst (zonder vel)
  • 1 ui, gensipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 240 milliliter witte wijn
  • Snufje zout en peper
  • 1 laurierblaadje
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 120 milliliter slagroom
  • 225 gram pompoenblokjes (diepvries)
  • 100 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • Peterselie ter garnering
redacteur
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram ongekookte pasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram Italiaanse worst (zonder vel)
  • 1 ui, gensipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 240 milliliter witte wijn
  • Snufje zout en peper
  • 1 laurierblaadje
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 120 milliliter slagroom
  • 225 gram pompoenblokjes (diepvries)
  • 100 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • Peterselie ter garnering

Winterse pasta in een romige saus

Als wij het voor het zeggen hadden, aten we iedere dag pasta. We zijn nu eenmaal gek op het Italiaanse maaltje en je kunt er zo heerlijk mee variëren. Helaas zijn pasta’s vaak niet bepaald calorie-arm. Om nog enigszins het idee te krijgen dat we gezond eten, bewaren we de pasta daarom voor de weekenden of voor speciale gelegenheden. Een variant die we deze winter graag op het menu zetten, is deze pasta met pompoen en Italiaanse worst. Het ultieme comfort food!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pasta met pompoen en Italiaanse worst:

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking gaar. Giet af en zet apart.
  • Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de worstjes aan alle kanten bruin. Breek de worstjes met een spatel of houten lepel in kleinere stukjes.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 tot 5 minuten mee met de worst.
  • Voeg de nootmuskaat, kaneel, oregano, wijn, peper, het zout en laurierblaadje toe. Breng aan de kook en laat sudderen totdat de helft van de wijn is verdwenen (ca. 2 minuten).
  • Giet de kippenbouillon en de slagroom erbij en voeg de pompoenblokjes toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Laat de saus wat indikken, ongeveer 5 minuten. Verwijder daarna het laurierblaadje uit de pan.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en roer door. Laat een minuutje meekoken en roer vervolgens de parmezaanse kaas en peterselie erdoor.
  • Serveer direct en eet smakelijk!

Lees ook: Recept: pittige knoflookspaghetti in royale botersaus en Parmezaanse kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jo Cooks | Beeld: Videostill