Ingrediënten
  • 225 gram pasta, naar keuze
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram ongezouten roomboter, in delen
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 450 gram gamba’s
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 200 gram spinazie
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 1 eetlepel citroensap
Christel
25 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 225 gram pasta, naar keuze
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram ongezouten roomboter, in delen
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 450 gram gamba’s
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 200 gram spinazie
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 1 eetlepel citroensap

Echt een comfortgerecht voor in het weekend

Eén ding moge duidelijk zijn: wij zijn dol op pasta’s met romige sauzen. Helemaal als er garnalen door de pasta zitten, zijn we er als de kippen bij. Deze pasta met peterselie-citroenboter en gamba’s is heerlijk romig. We zouden bijna zeggen dat dit citroenboter is met pasta, maar het zijn de calorieën dubbel en dwars waard.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta al dente, giet af en zet apart.
  • Verhit de olijfolie in de pan en voeg 30 gram boter toe. Laat smelten en voeg de chilivlokken, knoflook en gamba’s toe.
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Bak de gamba’s roze en voeg de oregano en spinazie toe.
  • Bak 1 minuut en voeg de pasta toe.
  • Voeg de rest van de boter, de parmezaanse kaas en peterselie toe. Roer door tot de boter en kaas volledig zijn gesmolten.
  • Voeg als laatst het citroensap toe, roer nog één laatste keer en serveer direct.
  • Geniet ervan!

 

Ook lekker: Pasta met garnalen en spek in een romige spinaziesaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill