Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gram ongekookte pasta
  • 3 eetlepels boter
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels bloem
  • 450 milliliter kippenbouillon
  • 250 milliliter melk
  • 30 gram bevroren doperwten
  • 375 gram tonijn uit blik
  • 250 gram geraspte cheddarkaas
  • 100 gram broodkruimels
  • 25 gram parmezaanse kaas
redacteur
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gram ongekookte pasta
  • 3 eetlepels boter
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels bloem
  • 450 milliliter kippenbouillon
  • 250 milliliter melk
  • 30 gram bevroren doperwten
  • 375 gram tonijn uit blik
  • 250 gram geraspte cheddarkaas
  • 100 gram broodkruimels
  • 25 gram parmezaanse kaas

Pasta-ovenschotel met een krokante kaaslaag

Van een portie koolhydraten tijdens de warme maaltijd zijn wij op z’n zachtst gezegd niet vies. Onze groenten serveren we dan ook het liefst met wat aardappeltjes uit de oven en een soepje eten we niet zonder een paar sneetjes brood. Deze pasta-ovenschotel met tonijn kon onze koolhydraathartjes ook wel begeren. Helemáál omdat deze ovenschotel ook nog eens is afgetopt met een knapperige kaaslaag. Smullen maar!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pasta-ovenschotel met tonijn:

  • Verhit de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in met olie.
  • Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta vervolgens af en verdeel over de ovenschaal.
  • Verhit de boter in een sauspannetje op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak  5 tot 7 minuten aan, totdat ze zacht zijn geworden. Roer de fijngehakte knoflook en bloem erdoor en kook 1 minuut mee.
  • Giet de kippenbouillon en melk erbij en breng het geheel aan de kook. Blijf tussendoor regelmatig roeren.
  • Als het mengsel is ingedikt, roer je de tonijn en doperwten erdoor. Laat 1 minuutje meekoken met de saus en giet de saus vervolgens over de pasta in de ovenschaal. Voeg de geraspte cheddar toe en roer door de pasta.
  • Neem een kom en meng hierin de broodkruimels, parmezaanse kaas en olijfolie. Verdeel het broodkruimmengsel over de pasta.
  • Bak de ovenschotel in 20 tot 25 minuten gaar, totdat de broodkruimels bovenop lichtbruin kleuren.
  • Serveer de ovenschotel warm. Geniet ervan!

Lees ook: Recept: Spaanse gevulde paprika met tonijn en manchego

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Stay At Home Chef | Beeld: Videostill