Wij watertanden nu al
Van pasta en ovenschotels worden wij altijd blij, helemaal wanneer deze twee met elkaar zijn gecombineerd. Heb jij ook zo’n zin in een lekkere pasta-ovenschotel met veel kaas? Dan is deze ovenschotel echt een aanrader voor jou! Sla de volgende ingrediënten maar in:
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 120 gram pasta
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 gram champignons, in plakjes gesneden
- 2 paprika’s, in stukjes gesneden
- 4 eetlepels boter
- 4 eetlepels bloem
- 480 milliliter melk
- 80 gram geraspte jonge kaas
- 80 gram geraspte cheddar kaas
- 1 theelepel zout
- snuf peper
- snuf paprikapoeder
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en kook de pasta volgens de verpakking.
- Doe de olijfolie in een koekenpan en bak hier de champignons en paprika in op middelhoog vuur voor ongeveer 8 minuten.
- Smelt de boter in een andere pan en roer hier de bloem doorheen. Laat het bloemmengsel 2 minuten op het vuur staan terwijl er af en toe wordt geroerd.
- Schenk steeds een beetje melk bij het bloemmengsel terwijl je blijft roeren.
- Zet de pan daarna op een laag vuur voor ongeveer 5 minuten, zodat er een saus ontstaat.
- Haal de pan van het vuur en roer de cheddar kaas, paprika, champignons en pasta door de saus.
- Breng de saus op smaak met wat peper en paprikapoeder.
- Doe het pastamengsel in een grote ovenschaal en verdeel hier vervolgens de geraspte jonge kaas overheen.
- Bak de pasta-ovenschotel daarna voor 30 minuten in de oven.
- Serveer de schotel met een lekkere salade.
- Geniet ervan!
Variatietip: deze pasta-ovenschotel is ook erg lekker met wat broccoli erdoorheen. Voeg 150 gram gekookte bloemkoolroosjes toe om de schotel wat gezonder te maken
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Beeld: Kookfans ®