Tjitske
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1/2 broccoli
  • 1 paprika
  • 1/2 witte ui
  • 150 gram pasta naar keuze
  • 1/4 theelepel komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 250 milliliter gezeefde tomaten of tomatensaus
  • Handje geraspte kaas
  • Eventueel een handje rucola of spinazie

Deze pasta-ovenschotel is in een mum van tijd klaar

In de zomer is een ovenschotel niet het eerste waar we aan denken, omdat het vaak veel tijd kost en erg warm en hartig is. Deze lichte pasta-ovenschotel is juist snel klaar, vult goed en smaakt erg lekker op een zomerse dag! Ga jij hem maken?

Lekker en gezond.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Begin met de broccoli in stukjes te snijden. Zorg ervoor dat het kleine, hapklare stukken zijn.
  • Snijd ook de paprika in kleine, hapklare stukjes.
  • Snipper de ui.
  • Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Kook de laatste 5 minuten de broccoli mee.
  • Voeg de paprika, ui, komijn en oregano toe aan de gekookte pasta.
  • Voeg ook de tomatensaus toe en meng goed.
  • Doe de pasta in een ovenschaal en verdeel de kaas over de pasta.
  • Doe de ovenschotel zo’n 15 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
  • Doe er als garnering een handje rucola of spinazie bij. Eet smakelijk!

Tip: Je kunt natuurlijk naar gelieve meer groente en vlees toevoegen. Probeer eens wat gehakt of kipfilet toe te voegen of varieer met courgette en aubergine.

Lees ook: Zo maak je koolhydraatarme ontbijtmuffins met maar 3 ingrediënten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair Nederland | Beeld: Videostill Flair Nederland