Dit gerecht is perfect!
Snel, makkelijk én lekker; dat is wat we willen. Toch is het nog best lastig om een gerecht te vinden, waarbij die drie criteria allemaal vertegenwoordigd zijn. Gelukkig is er nu deze eenpanspasta die je in tien minuten in elkaar flanst! Het is smaakvol en supersimpel.
En het scheelt ook afwas!
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- 200 gram spaghetti
- 200 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
- 100 gram spinazie
- 1 kleine ui, in dunne halve ringen
- 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 1 rode peper, in dunne plakjes
- een handje basilicumblaadjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram pecorino kaas, geraspt
- zout en peper
Wat moet je doen?
- Verdeel de spinazie, tomaten, ui, knoflook en rode peper in een grote pan. Nestel de spaghetti daar midden tussen en giet daar de olijfolie tussen samen met 600 milliliter water.
- Zet de pan op middelhoog vuur en breng het aan de kook. Gebruik een tang om het regelmatig om te scheppen en laat het 9 minuten koken, totdat het water bijna volledig verdampt is.
- Haal de pan van het vuur en roer de pecorino-kaas en de basilicum erdoor. Kruid het met wat peper en zout.
Eet smakelijk!
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: DonalsKehan | Beeld: Videostill