Een heerlijke variatie op de klassieke Italiaanse pasta
Een honing-mosterdsaus is vaak perfect in combinatie met een mals stukje kipfilet. Zo schreven we eerder al een heerlijk recept voor kippendijen met honing-mosterdsaus uit de Airfryer. Maar heb je er ooit aan gedacht om deze gouden combi te gebruiken als pastasaus? Een waanzinnig lekkere variant op de klassieke Italiaanse pasta!
Honing-mostersaus, kipfilet én knapperige spekjes in een pasta, wat wil je nog meer!
Zo maak je het:
- Meng de mosterd, geperste knoflooktenen, honing en zout en peper naar smaak in een grote schaal.
- Voeg de kipfilet in blokjes toe aan het mengsel en laat dit 10 minuten marineren.
- Verhit ondertussen de olie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg spekjes toe en kook tot het vet is verdwenen en ze knapperig zijn.
- Haal de gebakken spekjes uit de pan, zet deze apart en houd ondertussen de olie in de pan.
- Bak de kip in de pan met dezelfde olie op hoog vuur tot ze goudbruin zijn en de saus gehalveerd is.
- Schenk de kippenbouillon erbij en laat dit enkele minuten sudderen tot de bouillon in de helft is afgenomen.
- Voeg room toe en laat ook dit verminderen tot het een verdikte substantie heeft gekregen.
- Roer de spekjes, gekookte pasta, verse peterselie, zout en peper door het kipfilet mengsel.
- Serveer met eventueel met extra verse peterselie en wat geraspte Parmezaanse kaas.
- Eet smakelijk!
Bekijk hier de video met instructie van Twisted:
Lees ook: Wedden? Zo lekker heb je je champignons nog nooit gegeten
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Twisted | Beeld: videostill