Om je vingers bij af te likken
In onze koelkast staat standaard een bakje Boursin. Dit romige knoflook- en kruidensmeerseltje is heerlijk voor op stokbrood of door een maaltijd. Zo maakten we laatst deze overheerlijke pasta met Boursin en broccoli!
Wat heb je nodig voor 2 á 3 personen?
- 180 gram pasta naar keuze
- 1 middelgrote broccoli, in roosjes gesneden
- 150 gram Boursin (1 bakje)
- 80 gram roomkaas
- 80 gram geraspte kaas
- 200 gram champignons, fijngesneden
- 1 middelgrote, gele ui, gesnipperd
- 1 bouillonblokje
- teentje knoflook, geperst
- chillivlokken naar smaak
- olijfolie om in te bakken
- peper naar smaak
Wat moet je doen?
- Kook de pasta volgens de verpakking en kook de broccoli 6 á 8 minuten.
- Verhit olijfolie in een grote koekenpan en voeg daar de knoflook en ui aan toe. Bak dit een paar minuten.
- Voeg de champignons toe en bak deze zacht.
- Verkruimel het bouillonblokje en voeg de Boursin, roomkaas en chillivlokken toe. Roer tot een geheel. Is de saus te dik? Voeg een beetje kookwater van de pasta toe om ‘m te verdunnen.
- Roer de kaas door de saus, breng de saus op smaak met peper.
- Verdeel de pasta en broccoli over de borden en schenk de saus eroverheen.
- Geniet ervan!
Lees ook: Deze heerlijke augurk-hamrolletjes maak je met maar 3 ingrediënten!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron en beeld: Kookfans