We watertanden nu al
Pasta komt in vele soorten en maten en iedere vorm van pasta verwelkomen we altijd weer hartelijk op ons bord. Hoewel we pasta vaak eten met een roomsaus, spinazie of tomaten, staan we altijd open voor nieuwe recepten. Zo aten we nooit eerder pasta met boerenkool-walnotenpesto maar dit is een absolute aanrader.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 40 gram walnoten
- 500 gram boerenkool
- 60 gram geraspte pecorino + extra om te serveren
- 1 teentje knoflook
- 110 milliliter olijfolie
- 340 gram fusilli
- peper en zout naar smaak
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier op een bakplaat en verspreid hier de walnoten over.
- Schuif de bakplaat vervolgens in de oven en rooster de walnoten acht à tien minuten. Schep de walnoten regelmatig om met een houten lepel. Laat de walnoten vervolgens afkoelen.
- Kook ondertussen water in een grote pan. Doe de boerenkool voor dertig seconden in de pan en doe de boerenkool daarna in koud water. Bewaar het kookwater. Knijp het overtollige water uit de boerenkool wanneer deze is afgekoeld.
- Doe de boerenkool, de pecorino, knoflook, het grootste gedeelte van de walnoten, een snufje zout en een snufje peper in een keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien en schenk ondertussen rustig de olijfolie door de opening.
- Breng de pasta volgens de verpakking aan de kook in het bloemkoolwater dat is bewaard. Giet de pasta daarna af en bewaar 120 milliliter van het kookwater.
- Doe de pasta weer in de pan en voeg de pesto en 60 milliliter van het kookwater toe. Voeg meer water toe als de pasta droog lijkt.
- Snijd de overgebleven walnoten voorzichtig fijn.
- Schep de pasta op de borden en verdeel hierover nog wat pecorino en walnoten.
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Real Simple | Beeld: Videostill