Marlieke
20 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 180 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Snufje zout
  • 180 milliliter melk
  • 120 milliliter crème fra?che of volle yoghurt
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 banaan
  • Boter, om in te bakken

Het lekkerste begin van de zondagochtend

Niet alleen vanwege de smaak zijn we dol op pannenkoeken. Ook van het feit dat je ze bij elke maaltijd kunt eten worden wij blij. Deze heerlijk luchtige pannenkoekjes met banaan en boter of stroop zijn een perfect ontbijtje voor een relaxte zondagochtend. Maar wil je ze als lunch of diner nuttigen? Ook geen probleem! Bak ze wanneer je maar wilt, moeilijk is het niet.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de pannenkoekjes:

  • Meng in een grote kom bloem, bakpoeder, suiker en zout.
  • Neem een andere kom en meng daarin de melk met de crème fraîche of yoghurt. Voeg dan één voor één de eieren toe en vervolgens het vanille-extract.
  • Roer de natte ingrediënten door de droge ingrediënten totdat alles net is gemengd. Snijd de banaan in dunne plakjes.
  • Smelt de boter in een koekenpan of pannenkoekenpan op halfhoog vuur. Zet het vuur lager zodra de boter goed warm is. Schep met een soeplepel het beslag in de pan en vorm een kleine, dikke cirkel. Bedek met een paar plakjes banaan. Bak het pannenkoekje tot het beslag belletjes vormt en de onderkant goudbruin kleurt. Draai het pannenkoekje om en laat de andere kant gaar worden in ongeveer 3 minuten.
  • Herhaal met de rest van het beslag. Vorm een mooie stapel van de pannenkoekjes.
  • Heerlijk met een klontje boter of stroop.

Ook lekker: 6x onze lekkerste koolhydraatarme ontbijtrecepten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash