Robby
30 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram bloem
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 1 liter melk
  • 50 gram boter
  • 500 gram aardbeien (of een andere fruitsoort)
  • 250 ml slagroom
  • Nutella (optioneel)

Deze pannenkoekentaart is echt heerlijk!

Pannenkoeken, wie lust ze niet. Vooral bij kinderen is een lekkere pannenkoek favoriet, denk maar eens aan die geweldige tripjes naar het pannenkoekenschip!

Je kan van alles met de ronde lap beslag, zowel zoet als hartig is het heerlijk om te eten. Als een van de (klein)kinderen vraagt wat je gaat eten vanavond, en jouw antwoord is “Pannenkoeken!” kan je er vanuit gaan dat je de hele avond tegen een paar hele blije koppies aankijkt. Stel je nu eens voor wat hun reactie zal zijn als je er “pannenkoekentaart!” van maakt… Deze taart is heel makkelijk om te maken en je kinderen zullen helemaal gelukkig zijn. En jij trouwens ook, want het is gewoon een heerlijk gerecht. Lekker als dessert, voor bij een kinderfeestje of gewoon bij de koffie: deze pannenkoekentaart kan eigenlijk altijd wel

  • Doe de bloem in een grote beslagkom en roer een snufje zout er door.
  • Maak een kuil in het midden en breek de eieren er boven.
  • Schenk ongeveer ¼ deel van de melk er bij en mix met een garde of mixer tot een glad beslag.
  • Voeg al roerend de rest van de melk toe. Laat het beslag 30 min in de koelkast rusten.
  • Maak ondertussen het aardbeienmengsel: pureer de aardbeien (bewaar er een paar voor decoratie) in een keukenmachine of met een vork fijn.
  • Mix de slagroom stijf en roer de aardbeienpuree er door en zet het mengsel zolang in de koelkast.
  • Bak vervolgens 10 pannenkoeken met het beslag dat in de koelkast staat.
  • Besmeer een pannenkoek met het aardbeien roommengsel en dek af met de volgende. Je kunt eventueel afwisselen met een pannenkoek besmeerd met Nutella.
  • Herhaal dit tot dat alles op in en je een mooie taart hebt.
  • Verdeel nog wat aardbeien op de bovenzijde en laat minimaal een uurtje in de koelkast opstijven.
  • Snijd mooie punten uit de taart en serveer als lekkernij bij de koffie of als dessert!

Beeld: Videostill