Christel
25 min.
4 - 5 pers.
Ingrediënten
  • 160 gram bloem
  • 1 ei
  • 360 milliliter karnemelk
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 theelepels baking soda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 60 milliliter zonnebloemolie
  • Snufje zout
  • Boter, om te serveren
  • stroop om te serveren

Ga jij dit proberen?

Wie weleens naar Amerika is geweest is vast wel bekend met het Restaurant IHOP, oftwel The International Hous of Pancakes. Dit restaurant doet de naam eer aan, want de pannenkoeken zijn er ontzettend lekker. De keten maakt hun traditionele pannenkoek met karnemelk en dat werpt zeker zijn vruchten af. Van heinde en verre komen er mensen om deze pannenkoeken te proeven. Maar je hoeft helemaal niet naar Amerika af te reizen voor deze overheerlijke pannenkoeken, want met dit recept maak je ze gewoon na!

Wie gek is op pannenkoeken, lust deze pannenkoeken zeker!

Hoe maak je de pannenkoeken?

  • Doe de karnemelk, het ei en de olie in een kom en klop dit met een garde.
  • Zeef de bloem en doe dit met de kristalsuiker, baking soda, bakpoeder en zout in een kom. Roer tot alles is vermengd.
  • Schenk de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en maak een kleine pannenkoek. Je kunt een saus- of juslepel gebruiken voor de juiste hoeveelheid.
  • Bak 3 minuten en draai de pannenkoek om, bak daarna nog 2 minuten. Herhaal dit tot het beslag over is.
  • Serveer de pannenkoeken met een klontje boter en stroop.

Geniet ervan!

Lees ook: Deze heerlijke pannenkoeken zijn extra gezond dankzij dit geheime ingrediënt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Mashed | Beeld: Pexels