Desy

Heerlijk als lunch of hapje!

Nu pakjesavond voor de deur staat en we de kerstdagen ook al in het verschiet hebben, wordt het langzaamaan tijd om na te denken over welke lekkernijen we tijdens de feestvieringen op tafel gaan zetten. Deze schattige mini-saucijzenbroodjes zijn uitermate geschikt!

Dit heb je nodig (voor 16 stuks)

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 250 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 rode peper
  • 1 ei, geklutst

Zo maak je het:

  • Laat het bevroren bladerdeeg voor gebruik eventjes ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe het gehakt in een kom. Snipper de ui, pel de knoflook en pers met een knoflookpers. Snijd de peper fijn.
  • Doe de ui, knoflook en rode peper bij het gehakt. Voeg ketjap, komijn, oregano, koekkruiden en nootmuskaat toe. Houd je van pittig? Dan kun je nog wat peper toevoegen.
  • Breek het ei in een kommetje en kluts deze. Voeg de helft van het ei toe aan het gehakt. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar. Vorm zestien kleine balletjes.
  • Snijd ieder bladerdeegvel in vieren. Leg op ieder vierkantje net onder het midden een balletje gehakt en druk deze een beetje plat. Vouw de bovenkant van het velletje over het gehakt heen en druk aan de onderkant aan.
  • Druk de naden van je saucijzenbroodje goed dicht en druk aan met een vork om ribbeltjes in het deeg te maken.
  • Smeer de saucijzenbroodjes in met de rest van het geklutste ei en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Lees ook: Je hebt maar 5 ingrediënten nodig voor deze verrukkelijke appeltaarthapjes!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Mind Your Feed | Beeld: Videostill