Desy

Deze pepernotencake mag niet ontbreken tijdens pakjesavond

Het heerlijk avondje is (bijna) gekomen; we hebben nog even de tijd om te genieten van de kruidnoten, pepernoten en het gevulde speculaas dat in de winkels ligt. Heb jij nog pepernoten in huis liggen? Maak dan nog gauw deze heerlijke pepernotencake!

Dit heb je nodig:

  • 250 gram cakemeel
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram roomboter
  • 3 eieren (medium)
  • 75 gram amandelschaafsel
  • 100 gram pepernoten
  • 1 eetlepel speculaas/koekkruiden

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in met boter en bloem. Neem een kom, doe hier de de boter en de basterdsuiker in en roer dit tot een schuimig geheel.
  • Voeg één voor één de eieren toe terwijl je blijft mixen. Doe het cakemeel in de kom en mix tot een romig en glad geheel.
  • Roer de speculaas/koekkruiden door het beslag en voeg daarna de pepernoten toe. Doe het beslag in de cakevorm, strooi hier amandelschaafsel overheen en druk nog wat pepernoten in de bovenkant.
  • Bak de cake in 60-70 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Lees ook: De pepernotentest is gedaan! Bij deze supermarkt vind je de lekkerste pepernoten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: archief | Beeld: Pixabay